Läckra, autentiska indiska rätter.

Vi på Curry Republik ger dig en smak av Indien. Kom förbi och testa en av våra rätter redan idag.

Hur stark mat vill du ha?

Vi kan anpassa vår mat efter dina smaklökar – vare sig du vill ha en mildare eller kryddstarkare rätt.

Flera restauranger i Sverige

Du hittar vår smakrika mat på flera platser i Sverige.

Presentation

Som fru till Hassan som driver Wok Kitchen har jag varit med på hela resan med uppbyggnaden av alla restaurangerna. Nu vill jag skapa ett nytt koncept med indisk mat som jag valt att kalla för Curry Republik. Konceptet speglar mycket av min bakgrund och uppväxt i Indien.

Som ni säkert vet är curry ingen egen krydda utan en blandning av många olika kryddor och en variant på Garam Masala. Variationerna på curry är lika många som det finns smaker – oändliga. Ett tjugotal kryddor brukar förekomma oftare än andra. Gurkmeja finns i alla dessa blandningar och det är den som ger curryn dess karaktäristiska orangegula färg. Här i Sverige används ”curry” för att beteckna en stor mängd varierande asiatiska maträtter. Gemensamt för de rätter som kallas curry är att de vanligtvis är kraftigt kryddade, samt att de oftast är såsbaserade.

För alla er som aldrig varit i Indien vill jag ge er min bild och mina smaker av landet. Kanske blir ni rentav så frestade att ni åker dit en dag, vem vet? Innan dess så hoppas jag att vi ses på Restaurangtorget och på Curry Republik.

- Vi lovar dig en stark upplevelse!

Shila med personal, Curry Republik